Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip,  30 Ağustos Zafer Bayramının Türk milletinin bağımsızlık nişanesi olduğunu belirterek, “Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu'dan atmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında düşünülüp  gizli planlanan Türk Ordusunun muvaffakiyeti ile sonuçlanan tarihimizin önemli bir zaferi oldu. Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur” dedi.

“ZAFERLERLE ANADOLUYA DAMGA VURDUK”

“30 Ağustos Zaferi, 1071 Malazgirt zaferiyle yurt edindiğimiz Anadolu coğrafyasının sonsuza dek Türk milletine ait olduğunun mührüdür” diyen Garip, “Yedi cihana karşı mücadele eden Türk milleti, bu zaferle yurt edindiği Anadolu coğrafyasına sonsuza dek mührünü vurmuştur. Birinci Dünya Harbiyle, öldü denilen bir milletin yeniden doğuşuna şahit olan düşmanlarımız, bugün bile emellerinden vazgeçmemişler, her fırsatta güzel vatanımızı tehdit etmektedir. Necip milletimiz bunların sonuna kadar farkında ve ülkesinin bağımsızlığı için kanının son damlasına kadar mücadele etmeye hazırdır” sözlerini kulandı.

“30 AĞUSTOS TÜRK MİLLETİ İÇİN MİLATTIR”

Türkiye'nin egemenlik haklarını sonuna kadar kullanacağına dikkat çeken Garip, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervi ile Ege ve Akdeniz'de yapılan sondaj çalışmalarının önemine de değindi. Garip açıklamasında, '30 Ağustos zaferi yalnızca sınırlarımızı güvenlik altına almamızı sağlamadı. Bu sınırlar içerisinde her türlü hakkımızı kullanmamıza da öncülük etti. Bu bağlamda Ege ve Akdeniz'de yaptığımız sondaj çalışmaları ile Karadeniz'de elde ettiğimiz doğalgaz rezervi bunun en temel göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti, gerek terörle mücadelede gerek dış ilişkilerde gerekse de ekonomik alanda bağımsızlık ve egemenlik haklarını kullanacaktır. Buna hiç bir devletin karışma hakkı yoktur' ifadelerine yer verdi.