Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal önderliğinde, 19 Mayıs 1919’da başlayan Türk milletinin milli mücadelesinin, 30 Ağustos 1922’de zaferle destanlaşarak, taçlandığını söyledi. Garip, vatan, bayrak aşkıyla, bağımsızlık için zafere inanan bir ulusun yeniden tarih yazdığı 30 Ağustos Zaferinin,  dünya tarihine adı altın harflerle geçen büyük bir Baş Kumandanın destansı öyküsünü barındırdığını belirterek şunları söyledi, “Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır. 30 Ağustos, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Türk Ulusunun; vatan, bayrak aşkıyla 7 düvele karşı duruşunun simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu topraklar üzerinde bayrağımızın ebediyen dalgalanacağının, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlık meşalesinin sonsuza denk yanacağının göstergesidir. Baş Kumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dehasının ve bir milletin uyanışının dünyaya aktarıldığı destansı bir zaferdir. Milletimiz bağımsızlığı, istiklal ve istikbali için kanının son damlasına kadar mücadele etmeye 99 yıl önce olduğu gibi bugünde hazırdır” ifadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Türk Ulusunun; vatan, bayrak aşkıyla 7 düvele karşı duruşunun simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu topraklar üzerinde bayrağımızın ebediyen dalgalanacağının,  milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlık meşalesinin sonsuza denk yanacağının göstergesidir. Milletimizin, Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.

“MİLLETİMİZİN ZAFER BAYRAMINI İÇTENLİKLE KUTLARIM”

“Dünyada Türk ordusu gibi başka bir ordu yoktur” diyerek sözlerine devam eden Garip, “Cephede Mehmetçik, cephanesiz, aç, susuz, uykusuz, süngüsüyle dahi olsa azmi sayesinde bu başarıyı elde etmiştir. Aziz milletimizin milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan Büyük Taarruz Zaferi’nin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun bile tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar, milletimizin Zafer Bayramını içtenlikle kutlarım” dedi.