Olay, Honaz ilçesİ Akbaş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yalnız yaşayan 81 yaşındaki Cennet Çakır’ın evinin penceresi kimliği belirsiz bir kişi tarafından kırıldı. İçeri giren şahıs, yaşlı kadının belindeki kuşağa sarılı olan altınları zorla aldı. Çakır, yüzü kapalı olan kişi kaçarken tüfekle iki el ateş etti. Elinde ve yüzünde morluklar oluşan Çakır, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri evde inceleme yaptı. İfadesi alınmak üzere karakola götürülen Çakır, daha sonra serbest bırakıldı.

Zanlı hastanede tutuklandı

Olayla ilgili inceleme başlatan Jandarma ekipleri, karnından silahla vurulduğu şikayetiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne bir kişinin yattığı bilgisini aldı. Hastaneye yatan K.A.’nın olayda yaralanan kişinin olduğu tespit edildi. K.A.’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı, taburcu olmasının ardından gözaltına alınacağı belirtildi.

“BOĞAZIMI SIKMAYA BAŞLADI”

Tüyler ürperten olayla ilgili açıklama yapan Cennet Çakır, " Gece bir gürültüye uyandım. Birden birisi üzerime atlayarak boğazımı sıkmaya başladı. Sobam devrildi. Yastığımın altında tüfek vardı. O telaşla tüfeği ateşledim. Nereye sıktığımı bilmiyorum. Sonra belimdeki kuşakta altınlar vardı 10 tane. Onları almış. Sonra karnından yaralandığını duydum. Devlet versin dersini. Bu adam daha önceden de başka yaşlı kadınların evine girmişti. Bu yüzden cezaevinde yattı" diye konuştu.