Yer altındaki gizli Pamukkale olarak bilinen Kaklık Mağarası tadilata gidiyor. Denizli’nin Honaz ilçesindeki dünya harikası 1 ay boyunca kapalı kalacak.

Honaz Belediyesi tarafından Kaklık Mağarası’nda gerçekleştirilecek bakım, onarım ve tadilat çalışmaları nedeniyle, mağara 4 Ocak 2022 tarihinden itibaren 1 ay süre ile ziyarete kapatıldı.

Bugün ziyaretçi kabul etmeyen mağara için, “Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın 2020 yılı alternatif turizm altyapısı, küçük ölçekli altyapı projelerine yönelik mali destek programı kapsamında Honaz’da alternatif turizm alanlarının katma değerinin ve potansiyelinin canlandırılması projesi uygulaması Kaklık Mağarası’nda yapılmaktadır. Yerli ve yabancı turizmde büyük ilgi odağı olan Kaklık Mağarası’nın yeniden düzenlenmesi, mağara içinde bulunan yürüyüş yollarının yenilenmesi, mağara dışı ve çevresinin gelen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlayabilmesi adına çalışmalar sürmektedir. Bu kapsamda 4 Ocak 2022 tarihinden itibaren mağara ziyaretçilere kapatılacaktır. Projenin ihalesini alan yüklenici firmanın çalışmalarını erken tamamlaması durumunda belirlenen süreden daha önce ziyarete açılacaktır. Kaklık Mağarası yapılacak düzenlemeler ile yeni yüzüyle yerli ve yabancı turistlerimize hizmet vermeyi sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.