Honaz Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen toplu iş sözleşmesi törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Belediye Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda belediye personeli katıldı.

Gerçekleştirilen törende imzaları Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan attı. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Sizlere, göreve geldiğimizde sendikal haklarınız verilecek diye söz vermiştik. Belediyemizde eşitsizlik sorununu ortadan kaldırdık. Bu yüzden mutlu ve gururluyum. Yıllık 20 günlük yevmiye, dini bayramlarda 500’er lira ikramiye ve birçok sosyal haklar işçi kardeşlerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Honaz Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen görüşmelerde anlaşmaya varılarak iki yıllık Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Honaz Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen sözleşme ile belediye çalışanlarının maaşlarında ve sosyal haklarında iyileştirme yapıldı. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan Toplu İş Sözleşmesi’ni birlikte imzaladı. Başkan Kepenek, belediye çalışanlarının birçok sosyal hakka sahip olacağını söyledi. Kepenek, “Belediyemizde ücret dengesizliği vardı. Büyük bir eşitsizlik ve adaletsizliğe bu sözleşme ile son verdik. Sizleri bu sıkıntıdan kurtarıyoruz. Birçok sosyal hakka sahip olacaksınız. Yıl içindeki dini bayramlarda 500’er lira ikramiye ile 23 Nisan’da ve 29 Ekim’de 10’ar günlük yevmiye sizi bekliyor olacak. Hepinize de sabrınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘'ÜRETEN BELEDİYECİLİĞİ HEDEF EDİNİYORUZ’’

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek daha fazla haklara sahip olabilmek için daha çok çalışılması gerektiğini söyledi. Başkan Kepenek, ‘’Çok çalışacağız, çok üreteceğiz. Çalışan belediyeciliği, paylaşan belediyeciliği hedef edineceğiz. O kahraman babanın, kol kanat geren koruyucu annelerimizin evlerine daha onurlu, gururlu gidebilmesi için gayret edeceğiz. Belediye Başkanı bir orkestra şefidir. Ama asıl marifet çalışanlarımızda. Siz ne kadar başarılı olursanız, ne kadar kendinize aidiyet hissini oluşturursanız, etkili ve verimli çalışırsanız daha fazla haklara sahip olursunuz’’ dedi.

 “3 BİN 100 TL’NİN ALTINDA MAAŞ OLMAYACAK”

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ücretlerde önemli düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Başkan Kepenek, “Ben, sizlerle birlikte yola çıktım. Honazımıza sizlerle beraber güzel projeler kazandıracağız. Bugün itibari ile belediyemizde 3 Bin 100 TL altında ücret alınmayacak. Bizler sizlerle birlikte onurlu bir yaşam sürmek istiyoruz. Eşinizle, çocuğunuzla, ailenizle yaşam standartlarınızın çok iyi olmasını istiyoruz. Çalışmalarımız hep bu yönde” diye konuştu.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek Honaz’ı vizyon ilçe yapmak adında çalıştıklarını söyledi. Başkan Kepenek, “Bizler Honaz Belediyesi olarak büyük bir aileyiz, bir bütünüz. Mutluluk ve huzur aileden başlar. Bu birlikteliğin ve bütünlüğün bozulmaması, bu mücadelenin bitmesini istemiyoruz. Hep birlikte çalışarak, bir olarak Honaz’ı vizyon ilçe yapacağız. Geldiğiniz için, katkılarınız için çok teşekkür ediyorum. Toplu İş Sözleşmemiz belediyemize, Honazımıza ve çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan ve önemli bir gün yaşadıklarını belirten Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan ise, “Emek en yüce değerdir. Yıllardır söylüyoruz, belediyede çalışan herkes işçidir, emekçidir, kamu çalışanıdır. Belediye çalışanları olmadan hayat olmaz, bizler doğumdan ölüme kadar hizmet ediyoruz. Toplu İş Sözleşmesi’nde emeği geçen başta Honaz Belediye Başkanımız Yüksel Kepenek olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da yaptıkları konuşmalarda imzalanan toplu iş sözleşmesinin tüm çalışanlara ve Honaz Belediyesi’ne hayırlı olmasını diledi.