Pamukkale Üniversitesi’nin yeni kampüsünün yapılmasıyla ilgili uzun süredir devam eden çalışmalar meyvesini verdi. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın göreve gelişiyle hızlanan sürecin ardından, daha önce Honaz’da yapılacağı açıklanan PAÜ’nün 2. Kampüsünün inşaat sürecinin başlamasına karar verildi. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Honaz ilçesini ziyaret etti. Projenin yapımıyla ilgili teknik detaylar üzerinde duruldu. Yine kampüs ve yurtların yapımın nasıl olacağı ve hangi bölgelerde yapılması gerektiğiyle ilgili konuşmalar gerçekleşti.

Ayrıca yeni yapılacak olan Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ayrı bir bölgede değil, 2. kampüsün içinde yapılması, meslek yüksekokulunun yapılacağı alana ise yurtların yapılması konusunda mutabakata varıldı. Honaz’a yapılacak yeni kampüste birçok fakültenin olacağı ve binlerce öğrencinin okumak için ilçeye geleceği kaydedildi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, kampüsün teknik şartlarının yerine getirilmesinin ardından hemen temeli atıp çalışmalara başlanacağını kaydetti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yapılacak yeni kampüs için bölgede incelemelerde bulunduklarını belirterek, çalışmaların kısa sürede sonuçlanmasını ve yapılacak yeni kampüsün Honaz’a hayırlı olmasını diledi.