Ayşe ALP (AKSARAY Olay Haber)

Aksaray'da şehrin merkezinde ömrünü tamamlamış Belediye Hizmet Binası, Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Ticaret Odası arasında projesi hazırlanan araziye inşaa edilecek. 

Merkezi noktada trafik yoğunluğuna neden olması dolayısıyla seçim vaatleri arasında yer alan Belediye Hizmet Binası'nın taşınmasının Aksaray için zaruret haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer,  vatandaşlara daha kaliteli ortamlarda hizmet verebilmek adına hayata geçirilmesi planlanan projenin 28 Nisan'da ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Aksaray Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşecek ihale sonrasında belirlenen sahada inşaat çalışmalarının başlayacaını kaydeden Başkan Dinçer, "Yeni hizmet binasının mimari yapısında Aksaray’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini anımsatan motiflerin kullanılması planlanıyor. Özgün bir mimari yapı ile şehre kazandırılacak Yeni Hizmet Binası tasarlanırken en çok üzerinde durulan konu yer seçimi oldu. Hizmete açıldığında trafik yoğunluğuna neden olmayacak bir noktada hayata geçirilecek projenin; uzun yıllar kullanılabilir ve ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte olması da göz önünde bulunduruldu" diye konuştu.