BATMAN (İGFA) - Batman Spor Lisesi öğrencilerinden Mazlum Demir ve Şükran Ayaz 18 Temmuz 2021 tarihinde Estonya'da yapılacak olan Avrupa Yürüyüş Şampiyonası'nda, Hayretin Yıldız ise 26-27 Ağustos 2021 tarihinde İtalya'da yapılacak olan Avrupa U18 Şampiyonası'nda Milli Takım Formasıyla Batman ve Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Başarılı öğrenciler, öğretmen ve antrenörleriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ı makamında ziyaret etti. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ülkelerin uluslararası arenada tanınması açısından en etkili alanlardan biri spor olduğuna dikakti çekerek, öğrencilerin üstün çaba ve gayretlerinden ötürü tebrik etti. Öğrencilere, "Spor alanında kendinizi geliştirirken akademik eğitimimizi de aksatmamanız gerekiyor" diyen Müdür Kurtaran, "Özellikle kitap okumayı hayatımızda alışkanlık haline getirmeliyiz. Nasıl ki sporda kendimizi geliştirmek için fiziksel antrenman yapıyorsak kitap okumakla birlikte de zihinsel antrenman yapmış oluruz. Kendimizi hem bedenen hem de zihinsel olarak geliştirirsek hayatın tüm alanında başarılı olmuş oluruz" dedi.

Yapılan ziyaretin sonunda başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler veren Müdür Kurtaran, Milli takım formasıyla katılacakları uluslararası şampiyonalarda öğrencilere başarılar diledi.