BATMAN (İGFA) - Batman İl Genel Meclisi'nde iki adaylı gerçekleşen seçimlerde mevcut başkan AK Partili Abdulvahap Akbaş yeniden İl Genel Meclis Başkanı oldu. 

İl Genel Meclis Toplantı Salonunda İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. AK Parti grubundan Abdulvahap Akbaş'ın tekrar aday olduğu genel kurulda HDP grubundan ise Semra Güneş aday oldu. Yapılan ilk tur gizli oylamada 11'er oy alan adaylar, yapılan ikinci tur oylamada da eşitlik bozulmayınca yasa gereği kura çekimine gidildi.

İl Genel Meclisi'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Abdulvahap Akbaş tekrar İl Genel Meclis Başkanı olarak seçildi. Başkan seçiminin ardından 1. ve 2. başkan vekilliği seçimlerinde de kura çekimine gidildi. 1. Başkan vekilliğine AK Parti grubundan İsmet Çelik, 2. başkan vekilliğine de AK Parti grubundan Hüseyin Yılmaz seçildi. 

İl Genel Meclis Başkanlığı asil katip üyeliklerine HDP gurubundan İhsan Direk, AK Parti grubundan Ömer Güzel 22'şer oy ile seçilirken, HDP grubundan Ayhan Akın, AK Parti grubundan Kudbeddin Aslan ve Nezir Sonğur yeni döneme ilişkin encümen üyesi oldular.