BURSA (İGFA) - Dünyayı etkisi altına alan COVID-19, Türkiye’de de ciddi anlamda hasarlara yol açtı. Başta esnaf olmak üzere tüm çalışma ekonomisinde sistem çökerken, sokağa çıkma kısıtlamaları da tuz biber oldu.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri üzerine alınan sokağa çıkma kısıtlamalarının doğal sonucu olarak, toplumun çalışan kesimi işlerini sürdürürken, iş gören konumundaki esnaf ve sanatkarlar da ‘saat sınırları’na takıldı. Bunun sonucunda ciddi anlamda ekonomik darboğaza düşen halk, devletin verdiği desteklerle hayata tutunmaya çalışıyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR'DEN TOKAT!

Devletin borçları ötelediği, işten çıkarma yasağının bulunduğu, kısa çalışma ödeneği süresinin uzatıldığı, teşviklerin arka arkaya geldiği ve vatandaşlara kolaylıkların sağlanmaya çalışıldığı bir dönemde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ‘tokat’ niteliğinde bir hamle geldi.

Bursa caddelerinde otopark alanlarını elinde bulunduran Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BURBAK’tan sürücülere kötü haber geldi. Otopark borçlarının peşine düşen BURBAK, tebligatlar aracılığıyla borçlu araç sahiplerine ulaşarak ‘icra’ tehdidini savurdu. Kurum ödenmeyecek olan borçların yargı aracılığıyla tahsil edileceğini duyurdu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ALINAN KARAR TEPKİ ÇEKTİ!

İşleri gereği araç kullanan, yaşanan park sorunlarının yanı sıra güvenilirliği nedeniyle tercih edilen BURBAK’ın davranışı karşısında büyük bir şoka uğrayan vatandaşlar ise, Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi döneminde böyle bir karar almasına hayret ederken, belediyenin ücretsiz otopark oluşturma noktasında eksik kaldığını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yapılan işlemlerin yasal olduğunu ifade ederken, Karayolları Trafik Kanunu’nun 79. Maddesi'ne göre hukuki zeminde alacaklarını tahsil etme noktasında adımlar attıklarını açıkladı.