BURSA (İGFA) - Türkiye Ulusal Ajansı tarafından, Türkiye genelinden EurodeskTemas Noktaları’nın katılımıyla düzenlenen ve  5 gün süren eğitimlere katılan Gürsu Belediyesi Eurodesk Temas Noktası, Gürsu gençliğini temsil etti.

“Gençlik Bilgilendirmelerinde Tasarım Odaklı Planlama Eğitimi “ konulu programda gençler; tasarım odaklı teorik bilgilerini uygulamalı örnekler üzerinden değerlendirme imkanı buldu. “Gençlerimizin ufuklarının enginliğiyle elde edecekleri başarılara bir nebze de olsa katkı sunmuş olmak bizim dileğimiz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizi, dünya çapında vizyon geliştirmeleri ve çağın gelişimlerine uyum sağlamaları konularında destekliyoruz. Bu bağlamda gençlerimize yol göstererek ilçemiz ve ülkemiz için ürettikleri düşünceleri hayata geçirmelerine yardım ediyoruz. Gençlerimizin gelişimini sağlamak amacıyla oluşturduğumuz EurodeskTemas Nokta’mız sayesinde, gençlerimizin dünya çapında vizyon geliştirmelerini sağlıyoruz" dedi.  

Kurumların kapasitelerinin ve deneyimlerinin artırılmasına yönelik eğitimlerin de verildiği program kapsamında, gençlerin sorunları değerlendirilirken, fikir üretme, empati kurma, ihtiyacı tanımlama, modelüretme, test etme ve hizmet sağlama başlıklarında da eğitim verildi. Gençler program kapsamında düzenlenen tarihi Bursa gezisiyle de Bursa’yı tanıma imkanı buldu.