BURSA (İGFA) - Bursa'nın Osmangazi Belediyesi’nin Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ve Piyon Akademi Satranç Kulübü işbirliğinde düzenlediği online satranç turnuvası birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. 10 yaş altı, 14 yaş altı ve açık kategorilerinde düzenlenen turnuvaya toplam 202 sporcu katıldı. Hamlelerini online olarak yapan sporculardan dereceye girenler için Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ödül töreni düzenlendi. Turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kategorilerinde ilk üçe giren sporculara, kupa ve ödüllerini takdim etti.

 Ödül töreninde konuşan Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak toplumun her kesimine hitap eden etkinlikler düzenlemeye özen gösterdiklerini ifade etti. Düzenledikleri birbirinden farklı etkinlikler ile insanlar arasında kaynaşmayı sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Dündar, “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, sadece bir müze değil. Burada birçok etkinlik düzenliyoruz. 127 farklı ülkeden 1 milyon 100 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladık. Bu büyük bir başarı” diye konuştu.

Başkan Dündar, satrancın çocukların zihninin gelişimine katkı sağlayan önemli bir spor dalı olduğuna vurgu yaparak, “İlk kez online olarak düzenlenen satranç turnuvasının, 10 yaş altı kategorisinde 107, 14 yaş altı kategorisine 52, açık kategorisine ise 42 olmak üzere toplam 202 sporcu mücadele etti” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Mehmet Durak ise yaptığı konuşmada, “Pandemi dolayısıyla ilk kez online olarak satranç turnuvası düzenledik. Turnuvaya yüksek katılım olması bundan sonraki süreçte daha iyi etkinlikler düzenleyeceğimizin bir adımı.  Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.