BURSA (İGFA) - YTB ve TİKA’nın Balkan coğrafyası için maddi ve manevi çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, önümüzdeki dönemde Bursa ve Kuzey Makedonya arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi adına yeni çalışmalar yapılmasının planlandığını kaydetti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ile görüşmesinde, ramazan ayının sonuna doğru online bir program yapılmasının planlandığını belirten Vekil Kılıç, YTB Başkanı ve Bursa’da Makedonya ile ilişkili tüm derneklerin başkanlarının katılacağı zoom toplantısında Kuzey Makedonya’da yapılan faaliyetler, soydaşların son durumu ve bölgeyi genel olarak ele alacaklarını söyledi. 

TİKA Başkanı Serkan Kayalar ile yapılan görüşmeye dair bilgi de veren Kılıç, TİKA'nın geçmişten bugüne Balkan coğrafyasında önemli misyonlar üstlendiğini kaydederek, "Önümüzdeki günlerde Bursa’da yaşayan roman kardeşlerimizin, Kuzey Makedonya’daki roman kardeşlerimizle kaynaşmasını sağlayacak müzik temalı bir projeyi hayata geçireceğiz. Yakın zamanda bunun detaylarıyla ilgili de bilgi vereceğiz" dedi.