BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü’nün MEB platformu ve mobil uygulaması üzerinden ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanan gençler, uygulama içerisinde bulunan “Şehrim İçin Bir Fikrim Var” bölümüne kente dair görüş ve önerilerini yazabiliyor. Gençler tarafından iki hafta gibi kısa bir sürede 1000’in üzerinde fikir, istek ve öneri yapıldı. 

Bursalı gençler kent yönetiminden en fazla E- Spor Merkezi açılması, bisiklet yollarının yaygınlaştırılması, wi-fi hizmetleri, gençlik merkezlerinin sayılarının arttırılması, tarihi ve kültürel geziler, yurtdışı gezileri, spor alanlarının arttırılması, kütüphane ve hayvan barınaklarının sayılarının arttırılması gibi taleplerde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlerin Bursa’ya dair görüş ve önerileri öğrenmek amacıyla Gençlik Kulübü’nü çok önemsediğini söyledi. İki hafta gibi kısa bir süre içinde 1000’in üzerinde öneri ve isteğin gelmesinin gençlerin Bursa’ya olan duyarlılığını gösterdiğini belirten Başkan Aktaş, her öneri ve ve fikir bizim için değerli ve önemli olduğunu söyledi.