BURSA (İGFA) - Gıda fiyatlarındaki artışı ilk kez geçen ay ‘tencere enflasyonu’ adı altında kamuoyu ile paylaşan BUYSAD, Şubat ayı gıda enflasyonu rakamlarını da açıkladı.  

TÜİK’in Şubat ayı itibarıyla açıkladığı yıllık enflasyonun yüzde 15.61, aylık enflasyonu ise yüzde 0.91 olduğunu belirten Başkan Dönmez, BUYSAD olarak sektörü yakından ilgilendirmesi açısından gıda fiyatlarındaki artışa odaklandıklarını ve kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmek istediklerini ifade etti.

Başkan Dönmez, “Şubat ayında bizim sektörümüz açısından 0,05 gibi çok düşük bir artış oldu. Sektörümüz açısından bunun kalıcı olmasını temenni ediyoruz. 4 mevsim yaşanan ülkemizde doğru tarım politikaları uygulayıp, fırsatçılara karşı denetimleri sıklaştırsak bu mümkün olur” dedi.

RAMAZAN GELİYOR FIRSATÇILARA DİKKAT

Öte yandan Ramazan ayının yaklaştığını anımsatan BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, gıda fiyatlarında dünya genelinde ve Türkiye’de çeşitli nedenlere bağlı yüksek artış yaşandığını belirterek, Ramazan ayını fırsata çevirmek isteyen fırsatçılara karşı dikkatli olunmasını istedi.