ŞANLIURFA (İGFA) - Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı koordinesinde bir alışveriş merkezinde Çanakkale sergisi açıldı. Sergide Çanakkale Savaşı'nda kullanılan silahlar, mermiler, el bombaları, bıçaklar ve daha birçok materyal büyük ilgi gördü.

Tarih kokan serginin açılışını yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Çanakkale Savaşında kahraman Mehmetçiklerin iman gücü ile düşmanı bozguna uğrattıklarını belirterek, Seyit Onbaşı’nın taşıdığı merminin iman gücünün bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Çanakkale’ye gitmeye imkânları olmadıklarını söyleyen vatandaşlar, bu ruhu Şanlıurfa’ya taşınmasında ve vatandaşların istifadesine sunulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Serginin açılışında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Büyükşehir Korosu tarafından ‘Hey On Beşli’ adlı türkü seslendirildi. Programında sonunda ise ellerindeki kırmızı karanfilleri Başkan Beyazgül ve katılımcılara uzatarak temsili şehitlik anıtına kırmızı karanfiller bırakıldı.