BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yönelik eleştirilerinde daha önce "Bursa Su nerede" diye sorduklarını anımsatan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, üretime başlanan sudaki 12 litrelik damacana ile 19 litrelik damacana arasındaki fiyat çelişkisini gündeme getirdi. Fiyat çelişkisine dikkati çeken Başkan Karaca, "Alinur Aktaş'ın bu işi de eline yüzüne bulaştırdığını ortaya koyuyor. Bursa Su nerede diye sorduğumuza soracağımıza pişman olduk" dedi.

12 litrelik damacanadaki birim su fiyatının 19 litrelik damacanada yüzde elli zamlandığını vurgulayan Karaca, "Bursa Su'nun 12 litrelik damacanası 4,75 TL fiyatla satılıyor. Yani suyun litresi 39,5 kuruşa geliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi 19 litrelik damacananın 11 liraya satılacağını billboardlardan duyurdu. 19 litrelik damacanada litre birim fiyatının daha düşük olması gerekirken, tam tersine suyun litresi 58,4 kuruşa yükseldi. Yani su birim fiyatında yüzde 50 artış var. 39,5 kuruşluk su birim fiyatına göre hesaplandığında, 19 litrelik damacananın en fazla 7,50 TL olması gerekirken neden yüzde 50 zam yapıldı özel şirketlerin damacana su fiyatlarına çok yakın olacak şekilde 11,00 TL fiyat kondu? 12 litrelik 2 damacana yani toplamda 24 litre Bursa Su 9,5 liraya satın alınabilirken, aynı markanın 19 litrelik damacanasını 11 liraya satmak nasıl bir hesabın sonucudur? Büyükşehir Belediyesi rekabetçi bir satış rakamı uygulamayacaksa, neden su şişeleme işiyle uğraşıyor" diye sordu.

Bursa Su'nun pazarlama stratejisinin de belirsizliğine dikkati çeken Karaca, Bursa Su ile ilgili hangi ülkelerle dışsatım bağlantısı yapıldığı da dahil olmak üzere, zincir marketlerde raflara çıkıp çıkmayacağı konusunun kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.