BURSA (İGFA) - Bursa'nın sanayileşmenin de getirdiği etkiyle hızlı ve çarpık yapılaşma sonucu “Yeşil Bursa” kimliğini hızla kaybettiğini kaydeden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Yunuseli Havaalanını TBMM gündemine taşıdı.

Yunuseli Havalimanı’nın bulunduğu alanda çevre düzeni planında değişikliğe gidilerek, burasının yapılaşmaya açılacağını öne süren Sarıbal, Yunuseli'nin Türkiye’nin ilk iniş şeridi olduğunu anımsattı. AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni konut alanı açmak için 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda değişikliğe giderek Yunuseli Havalimanı ve çevresini “kentsel dönüşüm” bahanesiyle imara açmak isteği öne süren Sarıbal, "İddialara göre 1 milyon 400 bin metrekare alana sahip Bursa Yunuseli Havaalanının 750 bin metrekaresinin, bu amaçla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildi. Yunuseli Havalanın bulunduğu alan ve çevresi SİT alanları ve tarım alanlarıdır. Söz konusu arazi Konut Alanı (Kentsel Dönüşüm Alanı) olarak belirlenirse doğal sit alanı ve tarım alanları yok olacaktır" dedi.

"Burasının ağaçsız, yeşil alanı olmayan yoğun bir kentsel dokuya dönüştürülmesi Bursa’ya yapılacak en büyük ihanettir" diyen Sarıbal, açıklamasında, Bursa halkının cevap beklediği sorulara kendilerinin de yanıt aradığını söyledi. Sarıbal'ın soruları şöyle:

"- 750 bin metrekare alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildi mi?

- Devredildi ise neden buna ihtiyaç duyuldu? Ne yapılmak istenmektedir?

- Burada yapılması düşünülen değişiklikler ile ilgili Bursalıların söz hakkı olacak mıdır? Yoksa

- Ankara’dan birilerinin talimatıyla, kimseye danışılmadan mı değişiklikler yapılacak?

- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı “merak etmeyin”, “çok şaşıracaksınız” dediği şey nedir?

- Belediye Başkanı “Yunuseli Havaalanını Bursalılara emanet edeceğim” şeklindeki sözünü tutacak mı? Ne yapacağını kamuoyu ile paylaşacak mı?"