DENİZLİ (İGFA)- Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz” etkinliği kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Buldan’da da bir dizi faaliyet yapıldı. Etkinlik Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu önündeki yaya geçidinde gerçekleştirildi. 

Öğrencilerin öğle arası çıkış saatinde gerçekleştirilen etkinlikte, İlçe Trafik Büro Amiri Kıdemli Başçavuş Burhan Akla, öğrencilere yaya geçidi ve trafik işaretleri ile ilgili kısa bilgi verdi. Farkındalık eyleminde öğrenciler okul önündeki yaya geçidine yaklaşan taşıtları ellerindeki dur- geç yazılı levhalarla yönlendirdi. Yayalara öncelik verilmesi gerekliliği vurgulanan farkındalık eyleminde Kaymakam Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile ilçe protokolü üyeleri de Yaya güvenliği için nöbet tuttu.

BELEDİYEDEN OKULLARA 10 BİN ADET MASKE

“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinliğine katılan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  yüz yüze eğitim kapsamının genişletilmesiyle birlikte okula başlayan öğrencilere ve öğretmenlere 10 bin adet maske dağıtımının gerçekleştirildiğini açıkladı. Buldanlı vatandaşları uyaran Başkan Şevik, COVID-19 vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, "Denizli’de de ne yazık ki korona virüs ile ilgili vaka sayılarında yeniden artış yaşanıyor" dedi.