DENİZLİ (İGFA) - Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 12. yılına giren ve çalışmalara başladığı ilk günden itibaren binlerce girişimci kadına milyonlarca liralık kredi imkanı sunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, 2020 yılında 165 kadına toplamda 1 milyon 508 bin 900 lira temel kredi desteği sağladı.

Gıda, tekstil, kuaför, kozmetik, market, tarım, el işi gibi birçok alanda faaliyet gösteren girişimci kadınlara destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi kuruluşundan bu yana ise 2 bin 481 kadına umut olarak toplam 14 milyon 100 bin liralık kredi desteği verdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, her alanda destek olmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Zolan, kadınların iş hayatında olması ve girişimcilik ruhuyla kendi işinin sahibi olması için elimizden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, kendi işini kurmak isteyen kadınların önünün açılmasını ve özellikle küçük sermayelerle yazılan başarı hikayelerini  önemsediklerini söyledi.