DENİZLİ (İGFA) - Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Selçukbey Mahallesi'nde fedakârca çalışan sağlık emekçileri anısına saygı anıtı yapıldı. Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Tabip Odası iş birliğinde yapılan anıtın açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, çevre belediye başkanları, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökçe, Pamukkale Üniversitesi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“SAĞLIK EMEKÇİLERİNE MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM”

Kendi hayatları pahasına herkese hayat veren sağlık emekçilerine minnet ve şükranlarını sunan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, herkesin evinde olduğu dönemde en ön safta mücadele eden, gece gündüz demeden çalışan, evlerine dahi gidemeyen, kendi hayatları pahasına herkese hayat veren sağlık emekçilerine minnet ve şükranlarımızı sundu. Sağlık çalışanlarının hakkının ödenemez olduğunu belirten Başkan Doğan, aramızdan bedenen ayrılan ancak insanlık için gösterdikleri gayretleriyle sonsuza dek aralarında olacak sağlık çalışanların isimlerini yaşatmak adına sağlık anıtını açtıklarını söyledi.

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay ise, pandemi döneminde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını anmak için bu projeyi Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a ilettiklerinde "Birlikte çalışalım dedi, ortak olduk. Ortaya da çok güzel bir eser çıktı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, salgın döneminde sağlık çalışanların üçte birinin hastalığa yakalandığını ifade ederek, "300’ün üzerinde şehit verdik. Tüm güçleri ile pandemi döneminde çalışan sağlık çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Konuşmalar sonrasında etkinlikte ayrıca sağlık sektöründe 20, 25, 40 ve 50. yılını dolduran sağlık çalışanlarına plaketleri takdim edildi. Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı, protokol üyelerinin kurdele kesimiyle açıldı.