DENİZLİ (İGFA)- Restore ettiği tarihi binalarla kentin değerlerine sahip çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentte eşine az rastlanır özelliklere sahip olan tarihi Şirinköy Kahvehanesi’nde restorasyon çalışmalarına başladı.

Bahçesinde havuz olma özelliğiyle işlev olarak İstanbul'da bulunan büyük kahvehanelere benzeyen tarihi yapının geçmişte tiyatro oyunlarının da gösterildiği, Karagöz-Hacivat, hokkabaz ve ortaoyunu gibi millî oyunların sergilendiği yer olması bakımından son derece önemli olduğu kaydedildi.

Denizli’de eski kahvehanelerin genelde köylerin merkezi noktalarına yapıldığı ve vatandaşların sosyalleştiği mekanlar olduğu belirtilirken, özellikle Şirinköy Mahallesi sakinleri yapılan restorasyon çalışmalarından oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

TARİH VE KÜLTÜRE SAHİP ÇIKILIYOR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tarihi Şirinköy Kahvehanesi’nin çalışmalar sonrası eski ihtişamına yeniden kavuşacağını belriterek, "Belediyelerin görevinin sadece alt ve üst yapı olmadığını, kentin tarih ve kültürüne de sahip çıkılması gerekiyor. Bugüne kadar yıkılmaya yüz tutmuş birçok tarihi binamızı restore ederek yeniden kentimize kazandırdık. Şimdi sıra Şirinköy Kahvehanemizde. Çalışmalarımız tamamlandığında Şirinköy bambaşka bir güzelliğe kavuşacak" diye konuştu.