Sevda ARSLAN (DİYARBAKIR YENİGÜN)–

Diyarbakır’da giyimden elektronik ürünlere kadar her türlü ikinci el eşyaların satıldığı halk arasında “Bit Pazarı” olarak bilinen pazar Koronavirüs önlemleri kapsamında bu sabah saatlerinde tekrar kaldırıldı.  Pandemi nedeniyle çalışma yürüten zabıta ve polis ekipleri, pazarın kurulduğu alanı boşalttırdı.  

Kaynartepe Mahalle Muhtarı İlhami Altunher, bu konuda esnafın yanında olduğunu belirterek, “İl ve ilçe protokolünden ricada bulunuyorum. Bizim bit pazarımızı serbest bıraksınlar. Pazar açık bir alanda kurulu ve temiz bir yer. Koronavirüs nedeniyle insanlarımız zaten mağdur vatandaş ekonomik sıkıntı çekiyor bari pazar günleri insanlar rahatça pazarını kursun evine ekmek götürsün” dedi.

Bit Pazarı'nda esnaflık yapan Aziz Ak, pazarcının mağdur olduğunu belirtti. “Millet gariban burada ekmeğini kazanıyor devlet büyüklerinin yardım etmesi gerekirken aksine pazarı kaldırıp esnafı zor duruma sokuyor" diyen Ak, "Gördüğünüz gibi gencinden yaşlısına engellisine herkes burada.  Mesela buradaki engelli abla evine ekmeği buradan götürüyor. Devletin bu soruna bir el atmaları lazım burayı Koronavirüs ve şehir içi nedeniyle kapatıyorlarsa başka bir yer versinler o zaman. Halkımız bu pazar konusunda çok mağdur yetkililerden yardım istiyoruz” diye konuştu.