BURSA (İGFA) - Ulusal bayramlarımız arasında bambaşka bir yeri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamaya çok az kaldı. Eker, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel bayramı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda da Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu ile kutlamaya hazırlanıyor. 2020’de Türkiye’den ve 14 farklı ülkeden toplam 715 çocuğun katılımıyla düzenlenen Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu bir kez daha yüzlerce çocuğun coşkusu, neşesi ve enerjisi ile fark yaratacak. 

23 Nisan ruhunu ve spor sevgisini bir araya getiren Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu, dijital ortamda sanal bir koşu olarak düzenlenecek. Koşuya Türkiye’den ve dünyadan 4 - 12 yaş arasındaki tüm çocuklar katılabilecek. Katılımcı çocuklar ve aileleri; evlerinin içinde salonda, koridorda veya bahçelerinde bir hat belirleyerek 101 metrelik bir koşu parkuru oluşturabilecek. 23 Nisan Cuma günü, etkinlik saati geldiğinde ise göğüs numaraları görünür bir şekilde, bu parkuru koşarken veya koştuktan sonra çekilmiş fotoğraf ve videolarını “@ekerirun” hesabını etiketleyerek paylaşacaklar. Minik adımlar, görüntülü arama ile canlı bağlanarak koşarken, diğer evlerden de bu renkli görüntüler izlenebilecek.   

Spor kültürünü ve spor sevgisini çocuklara aşılamak amacıyla yapılan etkinliğin sonunda tüm katılımcı minikler birinci olarak madalyalarını kazanacak.

Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu, dijital yayının yanı sıra geçtiğimiz yıldan farklı olarak televizyon üzerinden de yayınlanarak daha çok izleyici ile buluşacak. 23 Nisan Cuma günü 11.00’de başlayacak etkinlik Eker İyi Ki Var Youtube kanalından veya SportsTV’den canlı olarak takip edilebilecek. 

Eker markasının iş birliği yaptığı çizgi karakter Kral Şakir de etkinliğe renk katacak. Türkiye’nin en çok izlenen çocuk animasyon dizisi Kral Şakir, spor eğitmeni Beste Önal ve kızı Sim’in çocukları koşuya hazırlamak için yapacağı ısınma hareketlerine eşlik edecek. Kral Şakir'in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu da etkinliğe konuk olacak. 

Eker “I Run” Sitesi: www.ekerkosu.com
Eker Youtube Kanalı: www.youtube.com/channel/UCyHZlTeRN4_BRmhJtp3TR9w 
SportsTV: https://www.sportstv.com.tr/canli/sportstv