ERZİNCAN (İGFA) - Erzincan'da Vali Mehmet Makas başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu'nda yürütülen çalışmalar hakkında genel değerlendirme yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, ilgili kamu kurum müdürleri, pandemi kurulu üyeleri ile oda ve meslek kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik tarafından COVID-19 ile mücadelede kapsamında ilimiz genelinde yürütülen çalışmalara yönelik sunum gerçekleştirdi. Alınan tedbirler, yapılan denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda Erzincan’daki salgın yayılım hızının en az seviyeye indirilmesi için alınabilecek ek tedbir ve denetimler görüşüldü.

Vali Mehmet Makas, Erzincanlılara, hayatın her alanına yönelik alınan tüm tedbirlere daha sıkı bir şekilde riayet ederek, salgının yayılım hızını en az seviyeye indirmek için gayret sarf etmeleri noktasında çağrıda bulundu. Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınarak, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi noktasında talimatta bulunan Vali Makas, çalışmaların titizlikle sürdürülmesini istedi.