KOCAELİ (İGFA) - Kısa adı EYT olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dernekleri’nin günden güne güçlendiğine dikkat çeken EYT Kocaeli Başkanı Zekeriya Akbulut, çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Akbulut, yazılı basın açıklamasında; pandemi sürecinde yasaklara uyarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dernekleri olarak ciddi bir çalışma hamlesi başlattıklarını belirterek,  "Türkiye genelinde 23 dernek ve 54 temsilcilik ile sürece devam ederken yapılan çalışmalar ile derneklerin sayısını 25 çıkartıyoruz ve her geçen gün bu sayı artmaktadır. Ayrıca dernekler bölgelerinde, ilçe ve belde teşkilatlarını kurmaya devam ederek , üye sayılarını her geçen gün artırmaktadır” dedi.

Başkan Akbulut, planlı gerçekleştirdikleri Skype ve Zoom  toplantılarında siyasi parti liderleri ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerde, siyasi parti liderleri ve sendika başkanlarından ulusal bir kanalda canlı yayın ile bir açık oturum düzenlenip EYT konusunun konuşulacağı bir televizyon programında 83 milyon vatandaşın huzurunda, yapılan haksızlıkların ve sosyal güvenlik yasasındaki yanlışlıkların konuşulması sağlanacağını söyledi.  

Son günlerde gündeme gelen İnsan Hakları Eylem Planı'nın 6. maddesine atıfta bulunan Akbulut, "Bu madde emeklilikte yaşa takılanların elinden alınan kazanılmış haklarının geri alınması adına ortaya konmuş en önemli hak ihlali olduğunu düşünmekteyiz. İki sene içerisinde hayata geçeceği söylenen bu eylem planı, bu anlamda muhalefet partilerinin, komisyon aşamasında, kazanılmış hak olan ve 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanların emeklilik haklarının; yaş şartı aranmadan  iade edilmesini talep etmeleri gerekmektedir. Bu sebeple bütün siyasi parti temsilcilerine, emeklilikte yaşa takılanların bu eylem planında haklarının geriye alınması adına harekete geçmeleri için çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Akbulut, hak ihlali konusunda herkesi duyarlı olmaya çağırarak, EYT mağdurlarının sesine kulak vermeye davet etti.