MUĞLA (İGFA) - Muğla'da Fethiye yöresi türküleri seslendiren pek çok türkünün TRT repertuarlarına girmesini sağlayan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda öğretim üyeliği görevinde de bulunan Fethiyeli Sanatçı Ahmet Günday bir süredir tedavi gördüğü karaciğer rahatsızlığına yenik düştü. Evli ve Ezgi ile Aydost isimli iki çocuğu bulunan Ahmet Günday’ın cenazesi 12 Mart Cuma günü Fethiye’de düzenlenecek törenle Foça Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Saat 12:00’da Günlükbaşı Civcivli Ahmet Ağa Meydanı’nda pandemi tedbirleri altında yapılacak cenaze töreninin ardından Günday’ın cenazesi Foça Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 

AHMET GÜNDAY FETHİYE AŞIĞIYDI

Fethiye aşığı olan Ahmet Günday, 1944'de Fethiye ilçesi Günlükbaşı'nda doğdu. Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünü bitirdi. İlkokul öğretmenliğinin yanı sıra Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarında Öğretim Üyeliği yaptı.

TRT repertuvarlarına giren birçok yöre eserinin derleyici ve kaynak kişisidir. Kaset ve plaklarının yanı sıra, "Bağlama Metodu", "Türküler ve Öyküleri" ve "Dünden Bugüne Fethiye" adlı yazılı eserleri vardır.