BURSA (İGFA) - ULudağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) kapsamında 5’inci eğitimini tamamladı. Son etkinlikte küreselleşmenin hızlandığına dikkati çeken Program Koordinatörü Ufuk Batum, firmaların departmanlarındaki sürekli gelişim ile maliyetleri düşürebileceğini söyledi.

Program Koordinatörü Ufuk Batum yeni dünya düzenindeki gelişmeleri takip etmenin şirketler açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Değişen teknolojileri bütün dinamikleriyle izlemek, anlamak, kavramak ve doğru pozisyon almak gerektiğini ifade eden Batum, "Yarını planlamak, değer oluşturmak ve kazanan tarafta olmak imkânsız” dedi. 1990-2020 arasındaki yıllarda ülkelerin gayri safi milli hasılaları ile ilgili verileri de katılımcılarla paylaşan Batum, “Türkiye’nin refah seviyesi dolar bazında 6 kat artmış. Çin ve Hindistan’ın 12 kat artmış. Avrupa Birliği ülkelerinde ise en iyi durumda olan Almanya 2-2,5 kat artmış. İtalya ve İspanya 1.5 kat artmış. Yani ne olmuş bu süreçte? Denkleme daha fazla oyuncu girmiş. Denkleme daha fazla oyuncu girince bu, daha fazla rekabet demek. Küresel rekabet kızışıyor. Doğru yönetim modellerini uygulayanlar, ayakta kalacak” diye konuştu.

SÜREKLİ GELİŞİM YAYGINLAŞACAK

Sürekli gelişim meselesinin şirketlerin büyümesine katkı sağlayacağını da dile getiren Ufuk Batum, start-up’ların hızlı olması gerektiğini kaydederek, "Yoksa sizden önce başkası o işi yapıyorsa o teknoloji de eskiyebiliyor. KOBİ’ler için de, büyük şirketler içinde sürekli gelişim döngüsü çok kıymetli” dedi.