GAZİANTEP (İGFA)- Karkamış'ın Çarşı Mahallesi’nde hastalıkları nedeniyle yürüyemeyen ve evin girişinin sokaktan yüksek olması nedeniyle 6 senedir sokağa çıkamayan 75 yaşındaki Şefik Şahan Gürcü’nün durumu kızı Zeliha Gürcü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e iletildi. Ekiplere talimat veren Başkan Fatma Şahin, Şefik Şahan Gürcü’nün evin giriş kapısından bahçesine inebilmesini sağlayacak asansör yapıldı ve bahçe duvarı yenilendi.

SEVİNÇTEN AĞLADI

Yapılan düzenlemeyle birlikte tekrar dışarı çıkabilen Şefik Şahan Gürcü, bahçeye ilk çıktığında ağladığını anlattı. “Asansör yapıldıktan sonra dünyalar benim oldu" diyen Gürcü, "6 senedir evden dışarı çıkamıyordum. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Allah razı olsun. Evimin bahçesinde artık istediğim zaman çıkıyor, çay içiyorum, komşularım ile sohbet edebildiğim için çok mutluyum" dedi.

Kızı Zeliha Gürcü ise, babasının hastalandığı zamanlarda komşularının yardımıyla battaniye ile evden çıkardıklarını aktardı. Babasının asansör yaptırılmadan önce eve gelenlere dışarıyı, çarşıyı ve havanın nasıl olduğunu sorduğunu ifade eden ve Fatma Şahin'e durumu anlatan Zeliha Gürcü, asansör yapıldıktan sonra ilk gün bahçeye indiğini mutluluğunun yüzüne yansıdığını söyledi.