KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yaşayan ve 2 yaşında olan Hamza’ya henüz 6 aylıkken SMA 1 teşhisi konuldu. Aile çocuklarının sağlığına kavuşması için yurt dışında uygulanan tedavi ile çocuklarını yaşatmak için kampanyalar düzenlemeye başladı. Bir yıl boyunca dünyanın en pahalı ilacı için gerekli olan 2 milyon 400 bin dolar bulmaya çalıştılar. Kocaeli'de bulunan Umut Elçileri, ailenin yanında yer alarak 2 milyon 200 bin dolar toplayarak Hamza'yi Dubai’de bulunan bir hastane ile anlaşma yaparak tedavi olmak üzere yolcu etmişlerdi.

Hastanede yapılan ve 1 saat süren bir uygulama sonucunda Hamza 24 Şubat 2021 tarihi itibariyle ilk ilacını almış oldu. Bir dönem daha hastane kontrolünde fizik tedavi ve gerekli ihtiyaçları karşılanacak Hamza bebek, Haziran ayında ülkemize döneceği ve tedavi sürecinde Hamza, kendi kaslarını kullanmaya başlayarak yeniden hayata tutunabileceği kaydedildi.

Çocuklarının ilaca kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Hamza bebeğin annesi Anna Şeyma Abuljoud, "Şükürler olsun bize bu günü yaşatan Rabbimize.. Tüm çocuklarımız inşallah Hamza gibi ilaçlarına kavuşur. Hamza'dan herkese kucak dolusu sevgiler" mesajı gönderdi.  

Kocaeli Umut Elçileri ise, bir çocuğu yaşama bağlama hassasiyeti dolayısıyla iyi yürekli insanlara minnettar olduklarını söyledi. "Şu anda ekip olarak diğer SMA'lı bebeklerimizin yaşam mücadelelerinde bilgi birikimimizi ve desteklerimizi paylaşıyoruz" diyen elçiler, "Ülkemizde de tedavi olma koşullarının oluşması için çaba sarf ediyoruz. En kısa zamanda bütün çocuklarımızın ülkemizde tedavilerine kavuşmasını umut ediyoruz. Hamza da diğer çocuklar da bu ülkenin evlatları ve hepsi sağlıklı bir şekilde yaşamalı" temennisinde bulundu.