KOCAELİ (İGFA) - Toyota pilotu Sebastien Ogier, takım arkadaşı Elfyn Evans ve Hyundai pilotu Thierry Neuville ile son etaba kadar başa baş sürdürdüğü üçlü mücadelenin ardından ilk Hırvatistan Rallisi'ni sadece 0,6 saniye farkla kazandı. Pilotların üçü de dönüşümlü olarak rallinin liderliğini ele geçirdi. 

WRC'nin Ağustos 2019'dan bu yana ilk tam asfalt etabı olan Hırvatistan’da iki tekerden çekişli otomobiller için 2021 Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı da koşuldu. Aksiyon dolu yarışı kazanan İngiliz sürücü Jon Armstrong ilk birincilik unvanını aldı. Ekipler, hava koşullarının ve asfaltın son derece değişken olduğu bir rallide sert ve yumuşak hamurlar arasında seçim yapmak zorunda kaldığı için bu karar rallinin sonucu üzerinde kilit bir rol oynadı. 

HEDEF PORTEKİZ YARIŞLARI

Pirelli Ralli Etkinlikleri Yöneticisi Terenzio Testoni, şampiyonanın asfaltta koşulan ilk hafta sonu yolların genellikle kirli ve kaygan olması nedeniyle çok zorlayıcı olduğunu belirterek, "Bu durum, hem pilotlar hem de lastikler için büyük bir test oldu. Elde ettiğimiz bilgiler, en çok jantların hasar gördüğünü ve dolayısıyla anında lastiklerin durumunu etkilediğini gösteriyor. Tüm takımlar ve pilotlar bozuk asfaltın ve kasislerin jantlarda yol açtığı bu hasarla başa çıkmak zorunda kaldı. Lastiklere gelince, aşınma seviyelerinden memnunuz; zeminin zorluğuna ve 150 dereceye çıkan yüksek çalışma sıcaklığına rağmen aşınma makul düzeyde kontrol altındaydı. Şimdi lastiklerden temel olarak mukavemet ve dayanıklılık talep eden toprak parkurlu Portekiz yarışını sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.