İSTANBUL (İGFA) - Hüseyin ve Mesut Abdik, kurdukları Runda Jewelry ile doğada çözünebilen takılar üretmeye başladı. Atık altının tekrar kullanılabilir hale getirildiği Runda Jewelry, doğanın döngüsünden ilham alan tasarımlarla ve ‘Doğadan geleni, doğaya döndürmek’ sloganıyla sektörde bir ilke imza attı.

Runda’nın kurucularından Mesut Abdik, sürdürülebilirlik ve çevre hassasiyetinin sektörde yüksek olduğuna dikkat çekti. Altının işlem görmekten yorulan bir element olduğunu vurgulayan Abdik, “Kullanılamayacak bir şekilde yıpranan altın aslında atık olarak kabul ediliyor. Ancak bizim gibi yüzde 100 geri dönüştürülmüş üretim sürecine sahip sistemlerde altın yeniden kazanılıyor. Kendi sahamıza entegre ettiğimiz teknolojilerle kullanılamayacak altınları yeniden üretim döngüsünün içine alıyoruz. Atık altın, tesislerimize entegre ettiğimiz sistemlerle tekrar külçe altınlara dönüştürülüyor. Temiz altın elde etmemizi sağlayan bu süreçte kendi fabrikamızda da yeşil döngüyü sürekli kılıyoruz” dedi.

Girişimci Hüseyin Abdik ise, trend, nostaljik, çağdaş gibi temalara sahip tasarımları içeren takı koleksiyonlarında, üretimin doğaya ve insana saygıyla hareket eden kolektif bilinci yansıttığını söyledi.