GAZİANTEP (İGFA)- Gaziantep’in metropol kimliğine güç kazandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesince İnönü Caddesi’nde yapımı noktalanan asfalt, altyapı ve hali hazırda yapımı süren bina cephe yenileme çalışmalarına ilişkin vatandaşın ve iş yeri sahiplerinin görüşleri alındı.

İnönü Caddesi’ndeki esnaflar, öncesinde yağışların dükkanlarda su baskınlarına yol açtığını çalışmaların ardından ise böyle bir problemin artık yaşanmadığını söyledi. Ayrıca bina cephe yenilemesi, asfalt çalışması konusunda da caddenin estetik bir görünüme kavuştuğunu aktaran bölge sakinleri, hizmet kalitesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

BÜTÜNCÜL KİMLİK KAZANDIRILIYOR

Büyükşehir ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamaları süresinde ilk etapta bölgede içme suyu hattı için kullanılan su borularını yenilemiş, sonrasında da cadde üzerindeki taş kanalları söküp beton borular yerleştirerek kanalizasyon sıkıntılarını gidermişti. Asfalt çalışması kapsamında ise cadde için bin 500 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde yol yenilenerek 4 bin 330 ton sıcak asfalt serimi yapılmış, 6 bin metrekare de kaldırım inşası hizmete açılarak Gazi şehirlilerin kullanımı için hazır hale getirilmişti. 

Öte yandan Büyükşehir, kentin merkezinde bulunan İnönü Caddesi’ne bütüncül bir kimlik kazandırmak amacıyla 49 Bina ve 120 dükkan cephesindeki yenileme çalışmalarını sürdürüyor.