ANKARA (İGFA) - Bakanlık, özellikle İşbaşı Eğitim Programı ile engelli vatandaşlarımızın mesleki deneyim ve tecrübe edinmelerini sağlıyor. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımıza, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı da çalışma ortamında gerçekleştirme fırsatı tanınıyor.

Yalova’da yaşayan 24 yaşındaki zihinsel engelli Tülay Karademir de İşbaşı Eğitim Programı’ndan yararlanarak meslek sahibi olanlardan birisi. Aldığı eğitim sonrasında bir fabrikada yedek parça kontrol bölümünde istihdam edilen Tülay, “İŞKUR sayesinde hem meslek sahibi oldum hem de ailemin bütçesine katkıda bulunuyorum. Benim gibi engelli arkadaşlarım İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı sayesinde meslek sahibi olabilirler” dedi.

 Tülay’ın meslek sahibi olmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten kuzeni Gülhan Tezce, “Çünkü Tülay’ın anne ve babası da engelli. Elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz ama İŞKUR’un bu desteği çok önemli. Tülay gibi engelli kardeşlerimizin aktifleşmeleri ve sosyalleşmeleri adına artısı olan bir imkân. Tülay ve diğer engelli kardeşlerimiz İŞKUR’un desteği ile yalnız değiller” diye konuştu.