İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, merkezin açılışını, üretici köylü kadınlar ve tesis çalışanlarıyla birlikte gerçekleştirdi. “Üreten Türkiye kazanır; evde bekleyen Türkiye kazanmaz” diyen Başkan İmamoğlu, geçen yıl 3.6 milyon adet fide dağıttıklarını, rakamı bu sene 4.2 milyona çıkaracaklarını vurguladı. 

“Allah’ın o güzel nimeti topraklarımızdan fışkıran o bereketi önemsiyoruz” diyen İmamoğlu, “O toprağın içine, betonu sokmak istemiyoruz, üretimi sokmak istiyoruz. İstanbul, tarım şehri değil. Ama biz, İstanbul’da örnek modellerle Türkiye’nin lokomotifi olmak zorundayız. Dünyaya örnek, her karış toprağını değerlendiren bir şehir olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu, üreticilere ulaştırılacak ilk fideleri, kendi elleriyle dağıtımı yapacak tıra taşıdı. Yılın 12 ayı üretim yapılmasının mümkün hale geldiği tesiste, Şubat’ta biten bakım ve onarım çalışmaları sonrasında üç domates, bir sivri biber ve bir patlıcan fidesi çeşidi yetiştirildi. Yetiştirilen fideler, 10 Nisan’dan itibaren İstanbullu çiftçilere hibe edileceği öğrenildi.