BURSA (İGFA) - İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Danıştay’ın Andımız’ı yasaklaması ve Devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkartılmasının ardından, bu kez de müzik korolarındaki “Türk” isminin kaldırılmasına sert tepki gösterdi. 

“İktidarın Cumhuriyet, Demokrasi, ve Atatürk ile sorunu olduğunu biliyorduk da, Türklükten de bu denli nefret edeceğine pek fazla ihtimal vermiyorduk. Yanılmışız” diyen Selçuk Türkoğlu, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onay verdiği önergeyle birlikte 4 ildeki müzik korosu topluluğundan Türk ismi çıkartıldı. Elazığ’daki Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü ‘Elazığ Kürsübaşı Müzik Topluluğu Müdürlüğü’ olurken, Şanlıurfa’daki Devlet Türk Halk Müziği Korosu ‘Şanlıurfa Sıra Gecesi Müzik Topluluğu’ yapıldı. Aynı şekilde Diyarbakır’daki Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’na ‘Diyarbakır Medeniyetler Müziği Korosu’ denilirken, Edirne’deki Devlet Türk Müziği Topluluğu’na da ‘Edirne Rumeli Müzikleri Topluluğu’ adı verildi. Bunun yanı sıra İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu da, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu'na devredilerek kapatıldı. Önergeyi veren işgüzar, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç olurken, Kültür ve Turizm Bakanlığı da ikiletmeyip derhal onaylamış. Ne diyelim? Hep birlikte iyi halt etmişler!" diye konuştu.

Türkoğlu, "Bilinsin ki; dünyayı dize getiren Türkler, öz vatanlarında asla tutsak olmaz! Türk düşmanlarını sevindiren bu uygulama, Bulgaristan’ın utanç verici tarihindeki iflas etmiş bir Todor Jivkov stratejisidir" yorumunda bulundu.