KAYSERİ (İGFA) - Pandemi ile mücadelede 1 yılı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geçen süre içinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak pandemide mazeretlere sığınmayarak hizmetlerimize devam ederken, bir yandan da bu süreçte salgın ile mücadele ettiklerini söyledi.

Vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamaları ve karantina sürecinde evde sıkılmasın diye sosyal, kültürel etkinlikler, eğitim ve spor faaliyetlerini dijital ortamda evlere taşıdıklarını ifade eden Büyükkılıç, KAYMEK A.Ş. çatısı altında kuruduğumuz KAYMEK UZEM’de uzaktan eğitimlerimiz devam ederken sosyal ağlarda canlı yayınlarla daha çok kişiye ulaşmak ve farkındalık oluşturarak sanal dünyada da eğitim-kültür faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Türkiye’ye örnek gösterilecek şekilde ulaşımda ayakta yolcu almayarak pandemi ile mücadeleye önemli bir katkı sağlandığının altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Bir ay boyunca ayakta yolcu almayarak virüsün bulaş riskini en aza indirdik. Pandemideki yoğunluğa göre otobüs sayımızı arttırdık, yeni otobüsler alarak ulaşım hizmetlerini geliştirdik. Kart 38’de HES kodu eşleştirmesini dört ayı aşkın süredir uyguluyoruz" diye konuştu.

KAYMEK HEM MASKE ÜRETTİ, HEM DE ÜCRETSİZ DAĞITTI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK’in 20 Mart 2020’de maske üretimine başladığını ve 1 milyon 500 bin adeti geçkin maske ürettiğini hatırlatan Büyükkılıç, 1 milyon 500 bin de tedarik etmek suretiyle 3 milyon maskenin vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını vurguladı. Üzerinde bulunan eğlenceli çizimleriyle çocukların günlük hayatında keyifle taşıyabileceği bir şekilde özel boyutu ile tasarlanan 30 bini aşkın maske üretilip, ücretsiz dağıtılarak, çocuklarda pandemiye karşı farkındalık oluşturulduğunu belirtti.

Filyasyon çalışmalarında sağlık ekiplerine ilk etapta 63 araç ve 84 personel ekip ile destek verdiklerini, ikinci etapta ise yine 24 yeni araç ile 24 personel desteği yapıldığını belirten Başkan Büyükkılıç, her şeyden önce 'Doktor' kimliğiyle salgının kontrol altına alınmasına özel önem verdiklerini, filyasyon ekiplerine bugüne kadar sağlanan desteğin maliyetinin 4 milyon TL’ye ulaştığını söyledi.

Büyükkılıç, ayrıca pandemi sürecinde gelir kaybı yaşayan esnafa 6 milyon TL’yi aşkın destek verdiklerini, toplum sağlığını korumak ve virüsün yayılmasını engellemek amacıyla çalışmaların süreceğini söyledi.