ANKARA (İGFA) - CHP'li kadın belediye başkanları ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddet' ifadeleri ile savunulması gerektiğini söyledi. Kadınların belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkının tanınmasının 91. yıldönümünde, kadın belediye başkanları ile çevrim içi toplantıda buluştu. Kılıçdaroğlu'na CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun eşlik etti.

İstanbul Sözleşmesi'ni değerlendiren Kılıçdaroğlu, "AK Parti ve MHP, ‘aile düzenimi  bozuluyor’ diye bir özel propaganda yapıyor. Bunun önüne geçmek için ‘kadına şiddete hayır’, ‘şiddetin her türlüsüne’ karşıyız diye doğrudan doğruya ‘şiddet’ sözcüğü kullanılarak İstanbul Sözleşmesi savunulabilirse, onun geniş kitlelerde kabul görmesi çok daha yüksek olacaktır" dedi.  

Kılıçdaroğlu, toplantıda 21 belediye başkanını tek tek dinleyerek, notlar  aldı. Belediye başkanları, kadınların ürettikleri ürünler için şube veya kadın emek pazarları oluşturduklarını ve pandemi döneminde kadınların ev ekonomisine katkı vermesine destek olduklarını kaydetti.