BURSA (İGFA) -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa programına Nilüfer ilçesinden başladı. Yeni bir siyaset anlayışını getirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede beni özgürce eleştirmek istiyorsan bana oy vereceksin. Önümüzdeki seçimlerin kaderini 6 milyon 300 bin genç belirleyecek” dedi.
Biz, onların yolunu açacağız ve onlar bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirecekler. Onlar, bizim gurur kaynağımız olacak. Onlar bizden daha iyi yetişti, onlar Türkiye’nin geleceğini çok daha sağlıklı bir şekilde belirleyecekler. O nedenle gençler size güveniyoruz, inanıyoruz. Sizler Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz” diye konuştu.

"KABAHAT BİZDE, BURSALILARDA DEĞİL!"

Törende ayrıca Bursa’yı alamamalarının kendi kabahatleri olduğu konusunda özeleştiride yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Kabahat bizde, Bursalılarda değil! Dolayısıyla buradan bütün partili arkadaşlarıma seslenmek isterim; biz Bursa’ya gerekli güveni vermek zorundayız. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni alıp yeşil Bursa’yı tarihine uygun yeniden inşa etmek zorundayız. Bunu yapacağız. Başkan adayımız burada çalışıyor. Her ânını izliyorum ve Bursa’yı gerçekten de tarihine yakışır, yeşilliğine yakışır, betondan arınmış yaşanabilir bir kent hâline getirmek istiyoruz. İstanbul’da, Ankara’da ne yapıyorsak, Adana, Antalya, Aydın ve Eskişehir’de ne yapmak istiyorsak aynısını Bursa’da yapacağız. Bursalılar bunu hak ediyor” diye konuştu.

Bu arada partili belediye başkanlarından her zaman ayrım yapmamalarını istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, herkese eşit mesafede olmalarını istediklerini belirterek “Herkesin yardımına koşacaksınız ve harcadığınız her kuruşun hesabını halka vereceksiniz” dedi.  Kentlerin yaşanabilir olmasını istediklerini söyleyen CHP lideri Nilüfer'deki konuşmasında şu mesajları verdi: 


“Kentte insanlar özgürce rahat dolaşabilecek. Kentlerin yeşil alanları olacak ve kentte yaşamanın ayrıcalıkları olacak. Yaşlı varsa, evde bakılamıyorsa böyle huzurevleri açılacak. Dolayısıyla insanlar güven içinde çocuklarını kreşe, yaşlıları belli merkezlere getirecekler. Kentin bütün olanaklarından yararlanacaklar. Yine belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim. Özellikle yoksul mahallelerden başlayarak insanlara hizmet götüreceksiniz. Biz bunu yaparak Türkiye’ye örnek bir siyasi anlayışı yaşatmak ve büyütmek zorundayız. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Çünkü biz halkın partisiyiz. Ülkenin birliğinden ve bütünlüğünden sorumluyuz. Peki biz insanların nesiyle ilgileneceğiz; sorunlarıyla. Üniversiteyi bitirmiş çocuğu işsizse, o siyasetin konusu olacak. Onun kimliği, inancı değil. Onun çocuğu iş buluyor mu? Kadına şiddet uygulanmıyor mu? Bunlarla ilgileneceğiz. Şiddetten arınmış, kavgadan arınmış bir toplum inşa edeceğiz.”