İSTANBUL (İGFA)- Koç Holding’in 57. Olağan Genel Kurulu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe’deki Holding merkezinde gerçekleşti. Pandemi tedbirlerinin en üst düzeyde uygulandığı Genel Kurul toplantısında katılımcılar ile 2020 yılı Faaliyet Raporu paylaşılırken, Yönetim Kurulu Raporu okundu.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Faaliyet Raporu açıklamasında 2020 yılında tüm dünyanın ana gündem maddesi olan COVID-19 salgınına dikkat çekerken, “Küresel salgın sadece sağlık sistemlerini değil, birçok ülkede ekonomik ve toplumsal yapıyı kökünden sarstı. Daha önce eşine nadir rastlanan boyutlara ulaşan küresel salgın, bir yandan milyonlarca insanın hayatına mal olurken, diğer yandan İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünya ekonomisinde görülen en sert daralmaya neden oldu. Ancak Koç Topluluğu olarak COVID-19 salgınının işlerimizle ilgili yarattığı bütün riskleri fevkalâde iyi yönettik” dedi. 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ise "Bilinmezliklerle dolu bir ortamda, önemli bireysel ve profesyonel kararlar almanın güçlükleri yaşandı. Yılın son haftalarında gelen aşı müjdesiyle umutlandık; bilim insanlarının sınırlar ötesi iş birliği sâyesinde 2021 yılına nispeten iyimser girebildik  tibarımızın en önemli unsuru geleceğimiz olan gençlerimiz nezdindeki algımızdır” dedi. 

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da Faaliyet Raporu’nda yer alan açıklamasında, daha önce yaşanılmamış tecrübelerle dolu, çok zor bir yılı geride bıraktıklarına dikkat çekerken, "Tüm paydaşlarımıza zor zamanlarında yanlarında olduğumuzu hissettirdik; ne mutlu ki, aynı dayanışmayı kendilerinden de gördük. Özel önem verdiğimiz bilanço disiplini ve nakit akışı yönetimi sayesinde, geçmişte olduğu gibi bu krize de finansal açıdan hazırlıklı girdik. 2020 yılında konsolide gelirlerimiz yüzde 20 artışla 183,8 milyar TL’ye ulaşırken, ana ortaklık payı net dönem kârımız ise 9,3 milyar TL oldu. Türk özel sektörünün ar-ge harcamalarının yaklaşık yüzde 7’sini şirketlerimiz gerçekleştiriyor. 2,1 milyar TL’si 2020 yılında olmak üzere, son 10 yılda yaptığımız 12,4 milyar TL’lik ar-ge harcamasıyla rekabetçiliğimizi güçlendiriyoruz” dedi. 

 İŞTE YENİ YÖNETİM 

Koç Holding 57. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda seçilen Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Rahmi M. Koç               Şeref Başkanı 
Ömer M. Koç                Yönetim Kurulu Başkanı 
Ali Y. Koç                       Başkan Vekili 
Semahat S. Arsel         Üye 
Caroline N. Koç            Üye 
İpek Kıraç                      Üye 
Levent Çakıroğlu          Üye ve CEO
Jacques A. Nasser        Üye 
Anne Lauvergeon        Bağımsız Üye 
Emily K. Rafferty          Bağımsız Üye
Dr. Cem M. Kozlu         Bağımsız Üye 
Peter Martyr                 Bağımsız ÜyE