KOCAELİ (İGFA) - Kısa adı KYÖD olan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, çocukların KYÖD Burs Fonu'na destek olmak amacıyla 1 Mart itibariyle Elektronik Atık Toplama Kampanyası başlattı. KYÖD Başkanı Didem Turan, atık materyalin çöpe gitmeden geri kazanılması yönünde Kocaeli'nde farkındalık bilincine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Küresel iklim değişikliklerinin tüm dünyayı etkilediğine dikkati çeken Başkan Turan, ekonomik, psikolojik,  sosyolojik gibi pek çok açıdan ortamın etkilendiğine vurgu yaparak, bir yanda doğaya duyarlı teknoloji ve sanayi kullanarak üretirken diğer yandan tüketim sonucu ortaya çıktığına değinen Turan, her türlü  atık materyalin çöpe gitmeden geri kazanılması gerektiğini söyledi.

Çocukların KYÖD Burs Fonu'na destek olmak hedefiyle başlattıkları elektronik atık toplama kampanyasının 31 Mayıs'a kadar devam edeceğini kaydeden Turan, elde edilen gelirin KYÖD Burs Fonu'na aktarılacağını bildirdi. İlk ay için üç toplama noktası aracılığıyla elektronik atıkları toplayacaklarını açıklayan Turan, başta KYÖD Sosyal Tesisleri, Leyla Atakan Caddesi üzerinde Kandemir Sigorta, Otogar Yanı B One Sport Club tesisi olarak belirlenen toplama noktalarının artacağını söyledi.  Turan, "Proje kapsamında evde ömrünü tamamlamış, bozulmuş ve ne yapacağımızı bilmediğimiz her türlü elektronik atığı toplama noktalarına  bırakarak gençlerin geleceğine bir küçük katkı da sizden bekliyoruz" dedi.