İSTANBUL (İGFA)- KriptoVeteran buluşmalarının on dördüncüsü gerçekleştirildi. Kripto para dünyasının üç tanınmış ismi İsmail Hakkı Polat, Erkan Öz ve Cemil Şinasi Türün canlı yayında bir araya gelerek, kripto para piyasasının önemli gelişmelerini değerlendirdi. Her güne farklı bir haberle başlandığını vurgulayan İsmail Hakkı Polat kripto paralara dair ilk defa bir çerçeve belirlendiğinin altını çizerek yönetmelik hakkında kısa bir değerlendirme yaptı.

Erkan Öz, yönetmeliğin Türkiye’nin yeniliğe yaklaşımı açısından iyi bir imaj çizmediğinin söyleyerek; “Bu Rusya modeli. Alışverişte kullanılmıyor ama alım satım serbest. Kripto para alıp satanlar açısından bir değişiklik yok. Düzeltmeler normal ancak bir günde yüzde 15’e varan düşüş tuhaf oldu. Nedeni FUD (korku, kararsızlık, şüphe) olabilir. Diğer taraftan, bu sene düzeltmeleri hafif yaşıyoruz. En serti Ocak ayında oldu. BTC yüzde 32 düşüş kaydetti. Burası dünyanın en zor piyasası” ifadelerinde bulundu.

Sorunların çözüme ulaşmasının ancak birlik olarak sağlanabileceğinin altı çizilerek, sektörün gelişimine katkı bulunmak için birlikte hareket edebilmenin öneminden bahsedildi.