MALATYA (İGFA) - Malatya'nın Darende ilçesinde 2021 yılı içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı yatırımların görüşüldüğü mahalle muhtarları ve STK’ların istek, talep ve görüşlerinin alındığı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı’nın ilki yapıldı. Darende Turgut Özal Üniversitesi Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Darende Kaymakamı Malik Çalışır, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Darende Belediye Başkanvekili Tuncer Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Genel Sekreter Yardımcıları, AK Parti Darende İlçe Başkanı, MHP Darende İlçe Başkanı, Daire Başkanları ve STK temsilcileri katıldı.
Darende ilçesinin kadim ve önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “İnanç değerlerimiz açısından değerlerimizin temayüz ettirilmesi, yaşatılması ve bunun turizme ve kültüre dönüştürülmesi noktasındaki gayretleri takdirle karşılıyoruz. Darende hem İslam tarihi açısından hem de Türk tarihi açısından önemli bir ilçemizdir. Bizim yönetim anlayışımızda adil ve adaletli olmak temel esastır" dedi.  Göreve geldikten sonra ikinci ve üçüncü yıl içerisinde asfaltsız, susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yerleşim yeri olmayacaklarının sözünü verdiklerini belirten Başkan Gürkan, "Gerek mali disiplin gerekse hizmetler noktasında hakikaten Malatya Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri arasında en fazla yatırım yapan belediyedir. Sosyal kültürel anlamda ve ilçelerimize hizmet etme noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Geçtiğimiz yıl 2 bin km asfalt yol yapıldı. Yapılan bu hizmet Cumhuriyet tarihinin Türkiye’deki rekorudur. Darende’de bu yıl Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan hiçbir yer asfaltsız bırakılmayacaktır" diye konuştu. 
Toplantıda MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ile Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, Darende'de yapılan ve yapılacak çalışmaları katılımcılara aktardı. Toplantıda katılımcı muhtarlar, mahalleleri ile ilgili sıkıntı ve sorunları da ilk ağızdan dile getirme fırsatı buldular.