MALATYA (İGFA) - Geçen yıl sonu itibariyle sona eren ve süre uzatımı konusunda da gelişmenin yaşanmadığı prim desteğinin önemine dikkat çeken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2020 yılının şubat ayında Resmi Gazete’de yayımlanan kararla uzatılan desteğin 31 Aralık 2020 tarihinde son bulmasıyla işverenin destekten mahrum kaldığını öne sürdü. 6 puanlık teşviğin 2020 yılında uygulanan asgari ücrete göre bir işçi için 176 liraya tekabül ettiğini söyleyen Sadıkoğlu, süre uzamaması dolayısıyla işverenlerin yeni asgari ücret üzerinden 214 TL’lik destekten mahrum kaldığını kaydetti.

“BAKANLIKLARIMIZ KONUYU İVEDİLİKLE GÜNDEMLERİNE ALMALI”

Konunun acil olarak gündeme alınması konusunda çağrıda bulunan Başkan Sadıkoğlu, pandemi sürecinde işletmelerimizin yaşadığı ekonomik sorunlar da ortadayken 6 puanlık ilave sigorta prim desteğinin yeniden uygulanması büyük önem taşıdığını söyledi. Prim teşviki ile ilgil süre uzatımı yetkisinin Cumhurbaşkanı'nda olduğunu belirten Sadıkoğlu, "Süre uzatımının olmaması dolayısıyla destekten yararlanılmanın önü kapanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan mevcut ekonomik şartlarda üretime katkı sağlamak ve zor durumdaki işletmelerimize destek olmak amacıyla 6 puanlık ilave prim desteğinin en az 3 yıl süreyle uzatılmasını talep ediyor, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu konuyu ivedilikle gündeme almalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Hatırlanacağı gibi, Malatya’nın da içinde bulunduğu, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan bazı il ve ilçelerde üretim ve istihdamı artırmak amacıyla, 2013 yılı Mayıs ayında Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 5 puanlık sigorta primi Hazine desteğine ilave olarak prime esas kazanç alt sınırı üzerinden 6 puana kadar ilave prim indirimi sağlıyordu.