MALATYA (İGFA) - AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya’da yapılan sağlık yatırımlarının bölgedeki diğer illere rol model olduğunu söyledi. Sağlık turizmi açısından Malatya’nın öneminden bahseden Milletvekili Çakır, Malatya’yı adeta bir sağlık üssü haline getirdiklerini belirterek, “Yatırımlarımız ile bu başarıyı sağladık. Malatya’da sağlık sektörüne yapılan yatırımlar ile Cumhuriyet tarihinde altın harfler ile imzamızı atıyoruz. Malatya’da 19 yılda 1 milyar 164 milyon TL’yi aşkın proje hayata geçirildi. 397 bin 411 metrekare kapalı alan ile sağlık üsleri oluşturuldu. Pandemi ile birlikte ülkemizdeki sağlık yatırımlarının önemi daha çok anlaşıldı. AK Parti Hükumeti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden beri Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” tavsiyesini siyasetin ve idarenin merkezi olarak kabul ettik ve etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

19 yıllık iktidar döneminde Malatya’daki hastanelerin yatak kapasitesini bin 655’e kapalı alan büyüklüğünü ise 397 bin 411 metrekareye çıkardıklarını anlatan Milletvekili Çakır, “İnşaat ve ihale aşamasında olan yatırımlarımız ile birlikte 1 milyar 164 milyon 211 bin 813 TL ile geleceğe hazırlık yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. 

Yapımı devam eden projeler hakkında bilgiler veren AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “Son olarak sağlık yatırımlarımız içerisinde İnşaat aşamasında olan projelerimizde büyük ölçüde sona geldik. Allah’ın izniyle 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesini yaklaşık 3 ay gibi bir sürede hizmete açmayı planlıyoruz. Hastanenin mimari imalatında sona gelindi. Şimdi ise mekanik elektrik işleri devam ediyor. Arapgir’de Devlet Hastanesi Teknik Merkez ve Diyaliz Merkezi inşaatımız şuan devam ediyor. Darende’de Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde 20 yataklı Fizik Tedavi Ünitesi ve 10 Daireli Lojman Projemiz de devam ediyor. Yazıhan’da da yapılması planlanan sağlık yatırımlarımız sürüyor” dedi.

Şimdiye kadar yapılan yatırımların önümüzdeki dönemlerde katlanarak devam edeceği mesajını veren Milletvekili Çakır, “Malatya genelinde 1 milyar 164 milyon 211 bin 813 TL maliyet 65 tane sağlık tesisi, Hastane ve Aile Sağlık Merkezi projesini hayata geçirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’yı önemsediğini ve her defasında Malatya için yeni yatırımlara imza attığını biliyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de yeni yatırımlarımızı Malatya’mıza kazandıracağız. 19 yılda yaptığımız 25 milyar TL’lik yatırımı gelecek dönemlerde katlayarak şehrimize yeni hizmetler yapacağız” diye konuştu.