MANİSA (İGFA)- Kırsal kalkınmanın sağlanması noktasında çalışmalarını aralıksız sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticileri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Manisa Bal Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle yeni bir proje daha hayata geçiriliyor.

'Manisalı Arıcılar Ana Arılarını ve Arı Sütünü Üretiyor Projesi' ile arıcıların hazır ana arı alarak kullanmak yerine kendi ana arılarını yetiştirmesini uygulamalı olarak öğretmek, ticari ana arı işletmeleri tesis edilerek ülkemizdeki ana arı ihtiyacına katkı vermek, Ege Bölgesi yerel arı ekotiplerinin korunması ve yaygınlaşmasını sağlayarak bölgeye hastalık ve parazit gelişini en aza indirmek hedefleniyor.

HEDEF SADECE BAL DEĞİL

'Manisalı Arıcılar Ana Arılarını ve Arı Sütünü Üretiyor Projesi' ile ilgili olarak işbirliği protokolü de imzalandı. Kaliteli ana arı üretimi sağlayarak sizlere destek olmak için ve tüm arı yetiştiricilerine ana arı konusunda eğitim vermek için protokolü imzaladıklarını söyleyen Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya,  "Umarım daha verimli, kırsala daha yayılmış bir bal üretimi ve kooperatifçilik anlamında da bir arada olduğunuz bir yapıyı, Büyükşehir Belediyesi'nin de Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın destekleriyle daha eğitim anlamında, insanlara kaliteli üretimi nasıl yaptıracağımızı öğreteceğimiz bir düzen kurarız" dedi.

S.S. Manisa Bal Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Binici de, bu proje hayalleri olduğunu belirterek, "Genç arıcılara örnek olalım, onları yetiştirelim istiyoruz. Bizim hedefimiz sadece bal değil. İyi bir ana arı olduğu zaman bir sürü ek ürünler var. İnşallah Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde biz bunu bir adım daha ileriye götürürüz ve ilimizde daha faydalı oluruz. Bu proje Türkiye'de bir ilk olacak" diye konuştu.