MANİSA (İGFA)- Manisa’nın ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen Aerobik Jimnastik Türkiye Şampiyonası, Muradiye Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 8-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen şampiyonada Manisa Büyükşehir Belediyespor’un sporcuları da yer aldı.

15-17 yaş ve yetişkin kategorisinde, 15 ilden 100’e yakın sporcunun yer aldığı müsabakalarda, Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları tüm kategorilerde şampiyon olarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Ülkemizde ilk kez Antalya’da yapılacak olan Uluslararası Antalya Cup ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de mayıs ayında düzenlenecek Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nın seçmesi niteliğinde gösterilen şampiyonada, Manisa Büyükşehir Belediyespor’un jimnastikçileri tulum çıkararak, madalyalara ambargo koydu.

GURUR TABLOSU

Gençler kategorisinde yarışan Manisa Büyükşehir Belediyespor sporcularından Okay Arsan Tek Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu; Şimal Seyman Tek Bayanlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu; Belinay Yetişen, Okay Arsan, Şimal Seyman Trio kategorisinde Türkiye Şampiyonu; Belinay Yetişen, Taha Afşar, Alara Çakal, Sudenur Şahin, Göktürk Balcı Grup kategorisinde Türkiye Şampiyonu; Okay Arsan, Şimal Seyman Çift kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyaları topladılar. Aynı zamanda çift kategorisinde Belinay Yetişen, Göktürk Balcı ikilisi de Türkiye 3’üncüsü olarak Manisa’ya büyük gurur yaşattı.

HEDEF SPORU SEVDİRMEK

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un her branşta başarıya emin adımlarla ve kararlılıkla yürüdüğünü belirten Manisa Büyükşehir Belediyespor Jimnastikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Caner Vatansever, “Şehrimizin ev sahipliği yaptığı Aerobik Jimnastik Türkiye Şampiyonası’nda da sporcularımız hem bizlere hem de Manisa’ya büyük gurur yaşattı. Sporcularımız tüm kategorilerde şampiyon olarak bir ilke imza attı. Büyükşehir Belediyespor olarak hedefimiz gençlerimize sporu sevdirmek. Gelen başarılarla da yeni ve daha üst hedeflere ulaşmak” dedi.