MARDİN (İGFA) - Mardin'in Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde kenar mahallelerinde günlerdir su sıkıntısı yaşanırken, vatandaşlar su kesintilerinin nedeni ve suyun ne zaman verileceği konusunda yetkililerden açıklama bekliyor.

İlçede bir haftadan beri devam eden su sıkıntısı yüzünden vatandaşlar su ihtiyacını karşılamak için para karşılığında tankerlerden su almak zorunda kalıyor. Hal böyle olunca vatandaş 2 defa belediyeye su parası ödemek zorunda kaldı. Vatandaşlar, ramazan ayı arifesinde yaşanan sıkıntıyla ilgili tepkilerini dile getirdi.

1 haftadır su kesintisi yaşandığı için zor günler geçirdiklerini belirten vatandaşlar, "Su arızasını bir haftadan beri gideremiyorlar. Pandemi sürecinde COVID-19 salgınının yeniden vaka artışı gösterdiği şu günlerde kişisel temizlik bir tarafa dursun, içmek için bile su bulamıyoruz. Her gün apartmanda yaşayan vatandaşlar olarak tanker ile su alıyoruz. Belediyeye iki defa su parası öderken, tankere de su parası veriyoruz. Su arızası bir haftada giderilemiyor mu? Yetkililer vatandaşa açıklama yapmak zorundadır. Suyun tonu 8 lirayı geçti. Bölgede en pahalı suyu Mardin halkı tüketiyor. Her ay 100 ile 150 TL arasında fatura geliyor" dedi.