MARDİN (İGFA) - Mardin'de tarihi dokuya zarar veren  sokak aydınlatma direkleri kaldırıldı.

Daha önceki Kayyum tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından SİT alanında 1. Cadde'nin aydınlatılması için dikilen elektrik direkleri tarihi dokuya aykırı olduğu gerekçesi ile Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kaldırılması kararı alınmıştı. Diyarbakır Kapı’dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan aydınlatma direkleri bir bir kaldırıldı.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Mardin Artuklu ilçe merkezi tarihi doku içinde bulunan Birinci Cadde üzerinde usulüne uygun yapılmayan aydınlatma direklerini sökmeye başladıklarını söyledi.  Bu şehrin gerçek sahiplerine danışmadan onaylarını almadan yapılan değişiklere karşı olduklarını belirten Vali Demirtaş,  geri kalan kısmın ise bir hafta içinde sökülerek tarihi dokuya zarar veren tüm direkler ortadan kaldırılacağını bildiridi.

Şehrin dokusuna zarar veren aydınlatma direklerinin kaldırılması dolayısıyla vatandaşlar da Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’a teşekkür etti. Bu arada sökülmesi kararı alınan ve 3 milyon TL'ye mal olan aydınlatma direkleri projesindeki zararın projede imzası olan yetkililerden tahsil edileceği öğrenildi.