MARDİN (İGFA) - UNESCO Kültür Mirasına aday Mardin’in tarihi dokusunu bozan yapıların yıkılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda alınan kararla kültür varlığı taşımadığı, bulunduğu alanın geleneksel dokusuna aykırı ve eski yapı olmasından dolayı oluşturduğu risk nedeniyle yıkımın başladığı Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulunda çalışmalar devam ediyor.

Vali Demirtaş beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile yıkım çalışmalarının başladığı okulda yerinde incelemeler yaparak bilgiler aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destekleriyle tarihi dokuya aykırı olduğu tespit edilen yapıların yıkılmasının ardından şehrin betonarme yapı ve eklentilerinden kurtulacağını söyleyen Vali Demirtaş, “İlimizin kültürel yapısına ve doğal dokusuna zarar veren sit alanındaki betonarme yapıların yıkılmasının ardından kadim şehir Mardin gerçek mimari dokusuna kavuşacak. 240 betonarme ve eklentinin yıkımının tamamlanmasıyla şehrimizin turizm potansiyeli daha da artacak” dedi.